En moussekage smager utrolig godt og når den er pyntet med glaze ser den tilmed ekstra flot ud. Moussekager, eller moussebomber, som de også hedder, er typisk formet som en halvkugle så glazen kan glide ned af siderne. Glaze er en flydende gelé som er tilsat smag og/eller farve, og det bruges til at overtrække kager.
Det altafgørende ved en vellykket glaze er temperaturen - både på selve glazen og på moussekagen. Når kagen skal glaseres skal den være iskold. Samtidig må glazen ikke være for varm når den hældes over kagen. Ellers risikerer man at den ikke sætter sig, og i stedet blot glider af kagen. Her får du opskriften trin for trin på en lækker vegetarisk hindbærmousse med glaze-overtræk, men du kan bruge glazeopskriften på mange andre kager støbt i mousse. Rigtig god fornøjelse!
Bring langsomt hindbær, flormelis og Vanilla Paste i kog og tag gryden af varmen. Passér hindbærsaften gennem en sigte så kernerne sies fra og kom blandingen tilbage i gryden.
Pisk Vegegel i en skål med koldt vand og tilsæt blandingen til gryden under omrøring. Kog op til massen tykner, ca. 1-2 minutter Tilsæt evt. lidt ekstra sukker efter smag. Afkøl saften.
Rør creme fraiche i den afkølede hindbærsaft. Pisk fløden til en let skum. Vend fløden i hindbærcremen.
Skyl silikoneformene i koldt vand og fordel moussen i formene. Dæk formene til med husholdningsfilm og sæt dem i fryseren 3-4 timer, så de er iskolde, når glazen er klar til at overtrække moussebomben.
Note: Desværre er Vegegel ikke altid 100% frysestabil, så vi anbefaler at den kun lige fryses ned inden overtræk, og ikke står i fryseren alt for længe, da den kan skille.
Rør Vegegel sammen med kold mælk, juice eller saft, tilsæt sukker og Naturlig Citronaroma (eller anden ekstrakt eller aroma). Kog blandingen indtil sukkeret er smeltet og blandingen bliver tyk, ca. 1 minut. Tag gryden af varmen.
Kom finthakket hvid chokolade i et blenderglas og hæld den varme væske over, så chokoladen smelter. Blend massen med en stavblender indtil den er ensartet. Tilsæt evt. farve og blend igen. Det er meget vigtigt, at der ikke dannes luftbobler når massen blendes. Hold derfor konstant blenderen skråt nede i massen mens der blendes. Så kan den ikke trække luft. Bank evt. glasset med glaze ned i bordet hvis der er bobler, og rør forsigtigt i den mens den køler af til 34-35 °C (fingertemperatur). Det er vigtigt at glazen ikke er for varm, når den hældes over kagen, da den ellers ikke når at sætte sig og dermed vil glide af.
Når glazen har den rette temperatur, tages moussekagerne ud af fryseren og vendes ud af formen. Placér moussekagerne direkte på en bagerist eller på et glas med mindre diameter end kagen, med bagepapir under.
Hæld forsigtigt glazen over kagen i cirkelbevægelser. Hvis glaze og kage har den rette temperatur vil glazen sætte sig på kagen, mens det der ikke når at sætte sig vil løbe ned gennem bageristen. Hvis der ønskes et tykkere lag glaze gentages processen blot.
Overskydende glaze kan gemmes i en lukket beholder i køleskab og genbruges. Varm glazen i mikroovn indtil konsistensen er flydende og vent med at overtrække indtil temperaturen er de anviste 34-35°C.
Find flere vegetariske og veganske opskrifter med Vegegel her.
Relaterede opskrifter
Desserter
Desserter