Dr. Oekter Okse Husblas er lavet på animalsk gelatine fra okse, der er halal-certificeret. Okse Husblas kan bruges på samme måde, som traditionel husblas. Husblas stivner saft og suppe til geleer og sky, stivner mælk og fløde til budding og Panna Cotta, stivner fløde og æg til fromage og stivner bær- og frugtblandinger til mousser. Cheesecakes er blevet meget populære at lave, og her spiller husblas også en centralt rolle til fx at få creamcheesen og geléen til at stivne.
Tilberedning: Læg husblas bladene i blød i koldt vand i ca. 5 min. Klem bladene fri for væske.Kolde retter: Smelt bladene over et vandbad eller i en mikrobølgeovn (må ikke koge). Lad husblassen køle inden den røres i retten.Varme retter: Tilsæt de opblødte blade direkte i den varme væske og rør til bladene er opløst.Dosering - en tommelfingerregel:Løs gelé: 5-6 blade per ½ liter væske.Fast gelé: 8-9 blade per ½ liter væske.
Information om produktindhold: Ingrediensliste og næringsindhold kan variere, hvis der er ændringer i ingredienslisten. For den korrekte information om indholdet i produktet se altid den aktuelle emballage.