Bland hvedemel, mandelmel og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med æg og mælk, tilsæt kun mælken, hvis dejen er lidt tør. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en smurt tærteform, pres dejen helt ud i formen. Prik hele bunden med en gaffel, dette er for at undgå at der kommer bobler i dejen imens den bage.
Bag tærtebunden nederst i ovnen i 15-20 minutter til den er let gylden.
Drys straks den varme bund med finthakket chokolade, lad det smelte og smør det ud i et jævnt lag. Afkøl derefter tærtebunden helt.
Imens tærtebunden køler af laves kagecremen.
Bagetid: 15 - 20 Minutes
Hæld mælken i en skål, tilsæt indholdet af et brev Bagestabil Kagecreme, pisk med en håndmixer i 3 minutter og stil den i køleskabet i 20 minutter.
Pisk den kolde kagecreme igennem for at undgå klumper og fordel cremen på den afkølede tærtebund. Pynt tærten med blåbær og brombær.
Varm sukker og vand op indtil sukkeret er smeltet, lad det afkøle til det er lunkent. Imens væsken køler lægges husblassen i blød i koldt vand. Når væsken er lunken smeltes den opblødte husblas deri.
Pensel geléen over tærten. Kom tærten i køleskabet indtil den skal serveres.
Server gerne tærten kold og med cremefraiche rørt med lidt Taylor & Colledge Vanilla Paste eller med vaniljesukker.
Når tærtebunden skal bages, kan man med fordel kommet et stykke bagepapir ovenpå dejen og derefter fylde tærteformen med tørret ris, bønner eller linser. Dette gør at kanten på tærten står pænere og ikke falder sammen imens den bages.
Relaterede opskrifter
Tærter
Tærter
Tærter