I videoen bruger vi Økologisk Kagecreme. Den er desværre udgået fra sortiment og vi har derfor i opskriften erstattet den med Bagestabil Kagecreme, som virker lige så godt.
Bland indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme med mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Sæt vaniljecremen på køl i mindst 20 minutter. Rør cremen kort igennem og så er den klar til brug.
Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Skær æblerne ud i tynde skiver på 1-2 mm.
Rul butterdejen ud på et bord eller et stykke bagepapir og skær den i strimler på langs, så de har en højde på 5 cm. Sørg for at dejen ikke klistrer til bordet, brug evt. lidt hvedemel for at forhindre dette.
Smør ca. en spiseske af kagecremen ud på hver butterdejsstrimmel. Kagecremen skal kun placeres i midten af strimlen og smøres langs hele dejstrimlen.
Drys rundhåndet kanelsukker ud på kagecremen. Placér æbleskiverne, liggende i toppen af hver butterdejsstrimmel, så skrællen peger opad. Tag den nederste del af dejstrimlen og fold den op og hen over bunden på æblerne. Dette gøres langs hele strimlen.
Tag fat i den ene ende af dejstrimlen og rul forsigtigt sammen så den formes til en snegl. Dette gøres forsigtigt, så æblerne ikke glider ud. Kom æbleroserne i en smurt metal muffinform. Drys æbleroserne med ekstra kanelsukker.
Bag æbleroserne midt i ovnen i 45-50 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.
Servér butterdejs æbleroserne lune og gerne sammen med lidt cremefraiche rørt med lidt vaniljesukker eller vaniljepasta.
Skær æbleskiverne og kom dem i koldt vand med lidt citronsaft i, på den måde bliver de ikke brune og er klar når du skal bruge dem. Husk dog at dryppe dem lidt af inden du lægger dem på dejen.
Relaterede opskrifter
Cupcakes og muffins
Cupcakes og muffins
Cupcakes og muffins