Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Fastelavnsboller af wienerdej | Bag live med Liv Martine
Note - Liv bruger Økologisk Kagecreme i filmen, den er desværre udgået fra sortiment og vi har derfor i opskriften erstattet den med Bagestabil Kagecreme, som virker lige så godt, både i bagt form og i en konditorcreme.
Vigtigt: Alle ingredienser, inkl. de tørre, skal være gennemkolde, så sæt dem på køl i god tid inden du går i gang, så de kan nå at blive rigtigt kolde.
Bland indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme med mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Sæt vaniljecremen på køl i mindst 20 minutter.
Halvdelen af vaniljecremen bruges som fyld i wienerdejen, den anden halvdel bruges til konditorcremen.
Rør alle ingredienser sammen og lad det stå ved stuetemperatur indtil det skal bruges som fyld i wienerdejen.
Tænd ovnen på 190 °C varmluft.
Bland vand og gær sammen til gæren er opløst. Tilsæt æg og sukker, kom melet ovenpå, start med 450 g og tilsæt kun resten af melet hvis dejen er for klistret. Kom smørret (50 g) i tern samt salt ovenpå melet (det er vigtigt at salt og fedtstof ikke rører gæren direkte, da gæren så ikke vil få de optimale forhold). Ælt dejen sammen i en standmixer eller med en håndmixer med dejkroge, tilsæt mere mel hvis dejen er for klistret. Ælt hurtigt dejen sammen i hånden på bordet, men pas på at dejen ikke bliver for varm.
Rul dejen ud til en firkant (20x20 cm). Bank smørret (500 g) ud til en firkant (15x15 cm) og læg den oven på dejen, som foldes omkring smørret. Rul dejen ud til en firkant (30x60 cm) og fold begge sider ind, så der bliver tre lag. Børst overskydende mel af. Gentag processen to gange og læg dejen på køl, så den bliver nemmere at arbejde med.
Rul den afkølede wienerdej ud til en tykkelse på ca. 5 mm. Skær firkanter ud (10x10 cm). Fordel en lille klat af vaniljecreme og borgmestermasse på hver firkant, luk dejen godt sammen om fyldet. Sørg for kun at bruge halvdelen af vaniljecremen, da resten skal bruges til konditorcremen.
Læg fastelavnsbollen med foldningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne hæve i 30-45 minutter til de har cirka dobbelt størrelse.
Pensl fastelavnsbollerne med æggeblomme rørt op med sødmælk.
Bag fastelavnsbollerne midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Bagetid: about 15 Minutes
Pisk den resterende vaniljecreme igennem, så den bliver fri for klumper.
Pisk fløden til fast flødeskum og vend den sammen med vaniljecremen. Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetyl.
Bland vand og flormelis sammen. Fordel derefter glasuren i tre skåle. Tilsæt lidt farve til hver skål og rør det sammen.
Når fastelavnsbollerne er afkølede, flækkes de på midten, skær ikke helt igennem, bollerne må gerne sidde lidt sammen i den ene side.
Kom glasur på toppen af hver fastelavnsbolle og drys med krymmel.
Tag herefter konditorcremen og sprøjt den imellem toppen og bunden af hver fastelavnsbolle.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller