Smuldr gæren i en røreskål. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt mælk, blandingen skal være fingervarm. Hæl den lune blanding over gæren og rør rundt indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker og mel, men hold lidt af melet tilbage og tilsæt det kun hvis dejen er meget klistret. Ælt dejen godt igennem til den en glat og smidig. Stil dejen til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. 50 minutter.
Dejen er nu klar til at blive brugt på en af de nedenstående måder. Lav evt. halvt af hver og server to forskellige boller med creme til dine gæster.
Bland remoncen sammen i en skål og lad den stå ved stuetemperatur indtil den skal bruges.
Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen 1 minut og stil den i køleskabet i 20 minutter.
Del dejen i to dele. Rul dejen ud i to rektangler på ca. 20 x 40 cm. Smør remonce ud over begge dejstykker, fold begge stykker over på midten på den brede led. Skær 1 cm brede strimler af dejen, sno dem og vikl dem derefter sammen så de danner en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir.
Lav en fordybning i hver bolle og fyld den med den varme kagecreme. Sæt bollerne til hævning under i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 180° C varmluft.
Pensl bollerne med æg, drys med perlesukker og bag midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Afkøl fastelavnsbollerne på en rist.
Bagetid: 12 - 15 Minutes
Del dejen i to dele. Rul dejen ud i to rektangler, ca. 20 x 40 cm. Skær firkanter på 10 x 10 cm, således at der bliver 8 firkanter af hver rektangel.
Læg en skefuld creme og en skefuld remonce på hver firkant. Saml hjørnerne, luk dejen godt til og læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Sæt dem til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 180° C varmluft.
Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.
Rør flormelis, kakao og varmt vand sammen til en glasur. Kom glasuren på de afkølede boller og pynt med krymmel imens glasuren stadig er fugtig.
Bagetid: 12 - 15 Minutes
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller