Lun mælken og smelt derefter smørret heri, lad blandingen køle ned til den er lillefingervarm.
Smuldr gæren i en skål, tilsæt den lune mælkeblanding og rør til gæren er opløst. Tilsæt sukker og æggeblommer og rør til blandingen er glat. Tilsæt sigtet hvedemel og salt, hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen godt sammen og tilsæt kun resten af hvedemelet, hvis dejen er meget klistret.
Kom plastfilm eller et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve lunt i ca. 1½ time.
Hæld mælken i en skål, tilsæt indholdet fra et brev Bagestabil Kagecreme og pisk det godt sammen med et piskeris. Rør revet marcipan i cremen og sæt den i køleskabet i 20 minutter.
Ælt dejen kort igennem og del den i to lige store stykker. Rul hvert stykke ud, på et meldrysset bord, til en firkant ( ca. 20 x 45 cm). Rør marcipancremen kort igennem og fordel derefter halvdelen af cremen på hver dejstykke, fordel cremen i en stribe på midten af hvert stykke. Drys med appelsinskal og korender og fold begge sider ind over cremen, så ca. 2 cm af fyldet stadig ses. Kom kringlerne på en bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Pensl kringlerne med sammenpisket æg, drys med hakkede mandler og perlesukker og lad stængerne efterhæve 30 minutter et lunt sted.
Bag kringlerne i 20-25 minutter eller til de er gyldenbrune.
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Som alt andet gærbagværk er kringlestængerne lækrest samme dag, som de er bagt. De kan dog sagtens fryses efter bagning og lunes frosne ved 180 °C i 6-8 min. Så har du altid lækkert friskbagt bagværk ved hånden.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller