Bland havremel, bagepulver og Xanthan Gum sammen (Xanthan Gum benyttes for at undgå at tærtedejen smuldrer. Xanthan Gum kan købes i helsekostbutikker eller online)
Smuldr smørret ud i melet og tilsæt derefter æg og ælt dejen sammen. Tryk dejen flad og kom den i en frysepose og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
Bland indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme med mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Rør kanelsukker i cremen. Sæt cremen på køl i mindst 20 minutter.
Imens kagecremen står på køl skæres rabarber i mindre stykker og mørdejen udrulles.
Tænd ovnen på 200 ºC traditionel varme.
Rul mørdejen ud på bagepapir til en tykkelse på 2-3 mm. Brug bagepapiret til at løfte dejen over i en smurt tærteform (ø 22 cm), fjern bagepapiret og tryk dejen godt op ad kanterne på formen. Skær den overskydende dej fra og kom den på køl.
Rør cremen kort igennem og fordel den derefter over tærtebunden, kom rabarber-stykkerne over cremen.
Tag dejresterne fra køleskabet og rul dem ud med en tykkelse på 2-3 mm. Skær tynde strimler af dejen. Flet et låg af dejstrimlerne ovenpå tærten. Skær overskydende dej væk.
Pisk æg let sammen med en gaffel og pensel gitterlåget med æg, drys til sidst med kanelsukker.
Bag rabarbertærten i bunden af ovnen i ca. 30 minutter.
Bagetid: 30 Minutes
Du kan være kreativ med hvordan du laver dit låg, brug din fantasi til at lave et flot gitterværk, se evt. Liv Martines opskrift på Pumpkin Pie for inspiration.
Server gerne tærten med lidt flødeskum eller cremefraiche rørt med lidt vaniljepasta.
Relaterede opskrifter
Tærter
Tærter