Bland posens indhold med mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Sæt vaniljecremen på køl i ca. 20 minutter. Imens laves dejen.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Bland alle de tørre ingredienser til dejen i en skål. Tilsæt æg, mælk og det bløde smør. Ælt dejen i ca. 10 minutter i en standmixer, til den er blød og smidig. Lad dejen hvile i skålen i 5-10 minutter. Så trækker den sig ikke sammen, når den rulles ud.
Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker brødets struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt så kan man prøve at ælte dejen med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft.
Rør alle ingredienserne til remoncen sammen til en ensartet masse.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en firkant på ca. 50x36 cm. Flyt på dejen af og til og drys med lidt mel, så den ikke klistrer fast til bordet.
Fordel kanelremoncen over hele dejen, helt ud til kanten. Fordel vaniljecreme i et jævnt lag ovenpå remoncen. Rul dejen sammen til en roulade med en længde på 36 cm. Skær dejen ud i 15 skiver og fordel dem jævnt i bradepanden.
Bag kanelsneglene i ca. 40 minutter i nederste tredjedel af ovnen.
Lad kanelsneglende køle af.
Bagetid: about 40 Minutes
Rør flormelis og kogende vand sammen til en jævn glasur. Pynt de afkølede kanelsnegle med glasuren.
Du kan erstatte rørsukker med almindeligt sukker.
Kanelsneglene er fryseegnede i op til 3 måneder uden glasur.
Hvis muligt så brug hvedemel med et proteinindhold på 12 g pr. 100 g, dette gør at kanelsneglene får en bedre struktur og dejen bliver mere smidig når den bliver æltet længe. Du kan se på pakken med mel hvor meget protein der er pr. 100 g.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller