Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen.
Kom dejen i en smurt springform (ø 20 cm), gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 25-30 minutter nederst i ovnen.
Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den så i tre lige store lagkagebunde.
Bagetid: 25 - 30 Minutes
Bland indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme med mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Tilsæt nutella og pisk til det er blandet godt ind i cremen. Sæt på køl i mindst 20 minutter.
Pisk fløden til en flødeskum. Pisk nutellacremen fri for klumper. Vend derefter flødeskum og nutellacremen sammen, vend til slut hasselnøddeflager i.
Kagen kan med fordel samles i ringen fra en springform (eller i en kagering) beklædt med kageplast.
Smør den øverste lagkagebund med et tyndt lag nutella på skærefladen. Læg bunden i formen med nutella-siden opad, kom halvdelen af cremen på. Top med den næste bund også smurt med et tyndt lag nutella, spred den resterende creme over bunden. Læg den sidste lagkagebund på således at skærefladen vender nedad mod cremen, på den måde er det nemmere at komme glasur på kagen uden at få krummer i.
Lad kagen sætte sig i køleskabet et par timer eller gerne natten over.
Befri kagen fra form og kageplast.
Rør en glasur af flormelis, vand og Concentrated Blue Colour. Fordel det på toppen af kagen, og lad det evt. dryppe ned af siderne, hvis ikke der kommes kagemousse på.
Pynt med Ocean Mix krymmel imens glasuren stadig er våd.
Kom indholdet fra to breve Cake Mousse Vanilla Taste i en skål, tilsæt derefter letmælk. Pisk ved lav styrke 1 minut. Pisk derefter i 2-3 minutter ved højeste styrke.
Del moussen i tre skåle. Farv to af portionerne i to forskellige toner af blå med Concentrated Blue Colour. Kom alle tre portioner i hver sin sprøjtepose med en rund tyl. Alternativt kan man klippe et hul i sprøjteposen, men dutterne vil ikke blive helt så runde.
Start med at sprøjte med den hvide mousse i bunden af kagen. Sprøjt en dut og træk derefter dutten ud med bagsiden af en ske. Sæt en ny dut og fortsæt hele vejen rundt. Dette gentages med de to blåfarvede mousser indtil siden af kagen er helt dækket.
Hasselnødderne kan med fordel ristes inden de kommes i cremen. Husk dog at lade dem køle af først.
Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader