Bland 2/3 af melet, kardemomme og vaniljesukker sammen i en skål og smuldr smør heri indtil konsistensen er som rasp.
Lun mælken i en gryde til den er lillefingervarme. Opløs gæren i mælken, tilsæt æggene og rør dem godt ud i blandingen. Rør gærblandingen sammen med melblandingen, og ælt dejen let sammen, tilsæt resten af melet efter behov. Det er ikke sikkert det hele skal bruges, dejen skal være er blød og smidig. Kom et stykke plastfilm eller et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve lunt i ca. 45 minutter.
Hæld mælken i en skål, tilsæt indholdet fra et brev Bagestabil Kagecreme og pisk med et piskeris i et 1 minut. Stil cremen i køleskabet i 20 minutter.
Ælt dejen kort sammen, del den i to og tril dem til lange pølser. Rul pølserne flade med en kagerulle, så de er ca. ½ cm tykke. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir.
Rør kagecremen kort igennem og fordel den i en stribe midt på hver dejstrimmel. Drys med korender og sukat. Fold siderne ind over fyldet, fyldet behøver ikke at være helt dækket af dejen. Pensl med sammenpisket æg og drys med mandelflager og perlesukker. Lad kringlerne hæve lunt i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.
Bag kringlerne i den forvarmede ovn i 25-30 minutter, midt i ovnen. Lad kringlerne afkøle let på en bagerist. Servér dem gerne lune.
Bagetid: 25 - 30 Minutes
Dejen kan også laves i én lang stang, som foldes som en kringle på bagepladen. Den bagte kringle kan fryses, lun den i ovnen inden servering og så er den næsten som nybagt.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller