Bland alle de tørre ingredienser til dejen i en skål. Tilsæt æg, mælk og det bløde smør. Ælt dejen i ca. 10 minutter ved lav hastighed i en standmixer, til dejen er blød og smidig. Tilføj eventuelt en smule ekstra hvedemel, hvis dejen virker for klæg. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker bollernes struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt så kan man prøve at ælte dejen med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft.
Lad dejen hæve i 2 timer under et fugtigt klæde.
Kom indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme i en skål og tilsæt mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Sæt cremen på køl i ca. 20 minutter og rør herefter til en ensartet creme.
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Slå dejen sammen og del den i 10 lige store dele. Hvert stykke dej rulles ud og i midten lægges en skefuld creme. Saml hjørnerne, luk dejen godt til og læg bollen på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Fortsat med de resterende stykker dej.
Sæt bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter.
Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.
Bagetid: about 12 - 15 Minutes
Choco Icing & Frosting blandes med romaroma og vand til en let glasur.
Pynt fastelavnsboller med glasuren og top med krymmel mens glasuren er fugtigt.
Fastelavnsbollerne er nu klar til servering.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller