Varm mælken op til den er fingervarm, rør gæren ud i den lune mælk. Pisk ægget sammen med en gaffel og rør det i gærblandingen sammen med sukker, salt og kardemomme.
Kom halvdelen af melet i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Rør det derefter i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt af gangen, holdt lidt tilbage, og ælt dejen til den er blød og smidig. Tilsæt kun det sidste mel, hvis dejen er meget klistret.
Kom et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve lunt i ca. 45 minutter.
Hæld mælken i en skål. Tilsæt cremepulveret og pisk kagecremen med et piskeris i 1 minut til den har en fast konsistens. Stil cremen i køleskabet i 20 minutter.
Slå dejen kort ned og rul den ud til en stor firkant (ca. 30 x 35 cm).
Rør cremen kort igennem og fordel den på langs i en stribe midt på dejen. Kom svesker ovenpå cremen.
Skær strimler ind på begge sider af cremestriben. Strimlerne skal starte ca. 3 cm fra cremen og være ca. 10 cm lange.
Start i den ene ende og fold en dejstrimmel skråt ind over fyldet, gentag med en strimmel på den modsatte side. Fortsæt indtil alle strimlerne er flettet ind over fyldet. Fold enderne ind under bunden på kringlen.
Læg sveskestangen på en bageplade, pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
Lad sveskestangen efterhæve et lunt sted i 45 minutter.
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Bag sveskestangen midt i den varme ovn i 20-25 minutter. Afkøl den på en bagerist.
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Som det meste bagværk bagt med gær smager kringlen bedst dagen den er bagt, men prøv at lune eventuelle rester i ovnen inden servering.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller